såhär gjorde vi hamburgarna.

du behöver till 4 personer.

klyftpotatis
5 stora potatisar
salt peppar
smör

hamburgarna
400 gr nötfärs
smör
salt
vitpeppar
ett ägg
sallad
tomat
rödlök

Jennys dressing
ketchup
gräddfil
vitlök
senap
bostongurka
spiskummin
majonäs
salt
peppar

såhär gjorde vi:
1. börja med att skala potatisen och skär i klyftor, sätt ugnen på 250grader.
2. smörj en form att lägga potatisen i och in i ugnen tills de är gyllenbruna. tog ingen tid direkt men det tog ett tag, kanske 45min.
3. under tiden rör man ihop den råa köttfärsen med ägget, salt och peppar och trycker ut de till lagom form och tjocklek (lite större än brödet)
4. skär tomat och rödlök tunnt och sallad.
5. nu är det dags att vispa ihop jennys goda dressing. hon använde inga mått utan det satt i benmärgen men hon sa att lika delar majonäs, bostongurka och gräddfil, kanske 1-1,5dl, sedan en skvätt ketchup och senap, en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar och spiskummin.
6. stek sedan hamburgarna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
7. sedan är det klart att knopa ihop egna hamburgare efter smak, vid det här laget är nog potatisen klar i ugnen sedan äter man så mycket man orkar och lite till för det är så jäkla gott! perfekt fredagsmat! och dressingen vill man äta med sked, så god är den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0