fint som snys

så kollar jag på så mycket bättre på tv4play och kikar på denna hemsidan. då är det fint.

(läs rubriken som fleur delacour)


Hatet på nätet. Och sen?

lyssnade lite på detta på tåget häromdagen, lyssnade dock inte på hela för internet laggade men han höra att högerextreminister skapar fakealias på exempelvis flashback för att ge en bild av en tyst arg rasistisk propaganda... och blev så sjukt irreterad. inte för att det inte stämmer för det kan jag ju med en enkel surfning på flashback konstatera att det gör, men varför är det så? kan någon komma med en bra förklaring? en tanke, vad som helst för detta är bortom mitt förnuft.

trevliga inlägg som man kan läsa på flashback (angående att sju män har anhållits som misstänkta för en brutal gruppvåldtäkt i Södertälje i söndags morse)
(bara ett axplock)

 - Ytterligare en kvinna som offrats för invandringen? I vilketfall kan man tyvärr inte förvänta sig några hårdare domar, det är tyvärr inte praxis i Sverige.

- Eftersom 100% av gruppvåldtäkterna har haft invandrare eller barn till invandrare som gärningsmän så kan vi nog lugnt konstatera att det är så i det här fallet också.

- Gissning är att några grabbar helt utom sig av sorg pga brist på fritidsgård var ute och busade med hjälp av "överasskingssex".
Alternativt att hon var felklädd, dvs inte hade burka, så i princip är hon skyldig och borde stenas.


btw har ju ett tips.

såg ni inte landet brunsås som gick på svt igår kväll så tycker jag att ni skall göra det. det handlar om den förbjudna maten och endel som dom sa i det programmet var riktigt tänkvärt exempel att "man visar vad det är man äter, men ännu viktigare är att visa vad man inte äter för att visa vem man är exempelvis jag stoppar inte i mina barn halvfabrikat för jag är en bra förälder". här kan du se programmet. att det dessutom blir mer intressant med 1700-tals outfit och att åka motorgräsklippare är en helt annan sak.

hemtentar.

kaffe varvas med stora koppar te, julmusten är uppdrucken och jag knaprar på motivationshöjande lidt choklad med mint. tror jag har fått in ett flow, men vad vet jag, har aldrig pluggat i hela mitt liv, och det säger jag inte för att förmindska eller förhöja mig själv på något vis men det har aldrig funnit motivation, ork eller anledning innan jag började på universitetet. är inne på min fjärde fjuttiga dag med hemtentaplugg och huvudet är gott segt. skrev dock en fråga om diskriminering och exkludering på ca halvtimmen och jag är sjukt nöjd med upplägget, nu återstår det dock att se vad lärarna säger. hoppas de håller med mig. här kommer litet axplock.

"Diskriminering sker dagligen på alla plan i samhället, det kan vara i skolan, på arbetsplatsen, på socialkontoret, internet eller på gatan. Du kan bli uttittad för du har en huvudbonad med religiös anknytning, tatueringar på halsen, en annan etnisk härkomst eller håller någon av samma kön i handen." 

En kvinna berättade tex att handläggaren på arbetsförmedlingen, utan att fråga henne, sorterade ut jobb som handläggaren inte trodde skulle passa för en beslöjad somalisk kvinna” 

Genom att inte acceptera diskriminering i samhället kan socialarbetare gemensamt vara med och skapa ett bättre samhälle, där alla människor har rätt till lika villkor oavsett om man är svart, vit, röd, tjock, smal, tatuerad, piercad, homosexuell, muslim, kristen eller judisk.

Nu fortsätter vi här så jag kan se bonde söker fru sedan, spela sims och fortsätta dricka te och mumsa choklad i soffan istället.

mamma sa ju faktiskt att det såg ut som jag gått ner i vikt. det måste vi göra nått åt tänkte jag och köpte chaite på tåget hem.


idioter finns i alla städer.

hemtentatider. dvs, massor av kaffe och näsan i böckerna. hejdå fritid och hejdå socialt liv. iallafall tills på torsdag kväll.

imorse när jag skulle cykla till bibloteket tog jag min vanliga väg, mötte en bil som istället för att gå ut som en normal människa tyckte det var spännande och pröja mig av vägen. så upp på jag tvingades upp på trottoarkanten och föll platask i marken och skrapade upp båda knäna nått så brutalt. frutkansvärt irreterande och ont som utav bara helvete gör det. hoppas den personen i bilen, som inte stannade btw, mår fett bra över vad den åtstadkommit och lever gott med det resten av sitt liv.



för att trösta mig själv gör jag chili con carne och dricker julmust.

som jenny sa idag: du är inte dålig.


första tatoon färdig.

idag var jag och gjorde klart min tatuering hos duktiga Miryam på Zeal Tatoo här i Kalmar. är så brutalt nöjd men ont gjorde det. sjukt sjukt ont. men det var det fanimej värt.


foto: Miryam Säter.


kvällen är räddad.

Linas kvällsbok på femman. underbar film, är hemligt kär i Ivar. men vem är inte det, sättet han sjunger "uti vår hage" sådär högt som ingen annan vågar i skolkören. och den plickar så fint in i känslan av att vara kär och vara typ 14-15-16 och allting är lite kaos och jobbigt och samtidigt fint. så tycker jag om Mylaine Hedreul med.

"du är en femma som skulle kunna vara en sjua eller åtta, om du bara hade sminkat dig lite. men du är ju inget bombnedslag som thea eller julia ifrån vidarskolan, du blev väll inte sur nu?" 

åh eller denhär

"jag runkar av honom, jag har mens och fick åka hem med halv tiobussen".
klockren. 


 


oförglömliga sommar

slog mig att sommaren som gick kommer vara den sista på mycket länge som jag kommer kunna uppleva andra långgatandagen och antagligen sista i livet som faktiskt boende på andra lång. och det är ju inte ens säkert att de skall få ha det igen nästa år bara för de kommer så sjukt mycket folk och det skulle inte bli så bra ifall exempelvis ambulans eller brandkår skulle behöva ta sig igenom det massiva folkhavet. men andra långgatan dagen är bland det mysigaste som händer i göteborg iallafall och såhär en förbaskande kall kväll, när man sitter ensam och sjuk i soffan med raggsockar och halsduk inomhus, så är det ett ypperligt tillfälle att drömma sig tillbax till strålande solskensdagar, dofterna ifrån matvagnarna och de tusentals människorna på gatan och varma sommarnätter, lonkero och håkan hellströmspelningar.


hemmagjort ingefärste.

Idag var Malin här och hade pluggdag med mig och hon hade med sig sin goda pasta carbonara till lunch som vi smaskade på. Sedan åkte vi till maxi och handlade och jag köpte med mig ingefära och massor av frukt hem så jag kan bli frisk någon gång. Utav ingefäran gjorde jag ett superenkelt och gott (och starkt) ingefärste som passar utmärkt både varmt och kallt.



du behöver:
ca 7 cm ingefära
1 liter vatten

såhär gör man:
1. skala ingefäran med en liten sked.
2. riv den på den grova delen på ett rivgärn eller hacka med kniv.
3. sätt på 1 liter vatten i en kastrull och när det kokar lägger man i ingefäran och slår av värmen.
4. låt dra i 5 minuter och sila sedan av.
5. drick och känn hur gott det gör för själen och förhoppningvis botar de ena o de andra.

rekommenderas vid förkylningar, halsont och heshet.
Teet kan också användas kallt som gurgelvatten som ska rena och vara uppfriskande för andedräkten.
(källa)

bra med ingefära:
+ nyttigt
+ verkar antioxiderande inflammationshämmande och lätt stimulerande
(räknat för antal antioxidanter per gram är ingefära ett av de livsmedel som innehåller flest antioxidanter)
+ förhindra sjösjuka och åksjuka
+ enligt gammal asiatisk tradition lindrar ingefära smärta.
(källa)(källa)





Stina mobbar mig

och säger Carolina med Karolinas pappas dialekt ifrån denna videon. fml.


nått konstigt med blogg.se

alla mina inlägg ser konstiga ut. hoppas det ordnar upp sig tills imorgon orkar inte riktigt ta tag i de nu för nu väntar sängen.

såhär gjorde vi hamburgarna.

du behöver till 4 personer.

klyftpotatis
5 stora potatisar
salt peppar
smör

hamburgarna
400 gr nötfärs
smör
salt
vitpeppar
ett ägg
sallad
tomat
rödlök

Jennys dressing
ketchup
gräddfil
vitlök
senap
bostongurka
spiskummin
majonäs
salt
peppar

såhär gjorde vi:
1. börja med att skala potatisen och skär i klyftor, sätt ugnen på 250grader.
2. smörj en form att lägga potatisen i och in i ugnen tills de är gyllenbruna. tog ingen tid direkt men det tog ett tag, kanske 45min.
3. under tiden rör man ihop den råa köttfärsen med ägget, salt och peppar och trycker ut de till lagom form och tjocklek (lite större än brödet)
4. skär tomat och rödlök tunnt och sallad.
5. nu är det dags att vispa ihop jennys goda dressing. hon använde inga mått utan det satt i benmärgen men hon sa att lika delar majonäs, bostongurka och gräddfil, kanske 1-1,5dl, sedan en skvätt ketchup och senap, en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar och spiskummin.
6. stek sedan hamburgarna i smör i en stekpanna tills de fått fin färg.
7. sedan är det klart att knopa ihop egna hamburgare efter smak, vid det här laget är nog potatisen klar i ugnen sedan äter man så mycket man orkar och lite till för det är så jäkla gott! perfekt fredagsmat! och dressingen vill man äta med sked, så god är den!

Världens godaste hamburgare

Idag var det meningen att jag skulle bjuda tjejorna på middag! Men Jenny som en en jävel i köket tog över, och tur var väll det för fan vad gött de blev!

Vi gjorde hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis i ugn och jennys goda dressing (som är världsberöm)


PPUDAG/ITS OK TO BE GAY

Är riktigt trött nu, började tidigt imorgon och haft PPU-dag hela dagen. PPU betyder personlig och proffitionell utveckling och är ett obligatoriskt moment på socionomprogramet. Vi hade dramaövningar där vi inte fick prata och skulle flytta oss från ena änden av rummet till andra stående på stolar på ett långt led och utan att ramla i golvet - lättare sagt än gjort. Sedan delade vi in oss i grupper och en tjej sa; men gud de är ju du som har dendär ny i stan bloggen. HAHA! Fan vad är ju på väg och bli en riktig kändis. kanske inte, hon är antagligen min enda läsare, och syrran såklart.

Haft en helt underbar låt som jag nästan glömt bort på hjärnan hela dagen, vettefan hur jag kom på den men den är underbar. När min kusin var liten (han är ÅTTA nu) spelade jag den för honom hela tiden, för jag hoppades att han skulle både lära sig texten och budskapet men han ville bara spela spelo.



Nu om en stund kommer Jenny, Nathalie, Malin och Stina hit för en riktig mystjejkväll. Vi har köpt massa onyttigt och skall riktigt frossa framför IDOL! Men först så skall vi göra hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis.


pluggaften.



intressant bok jag håller på å läser.


syrran tipsar.

kanske kan bli ett återkommande inlägg i bloggen. min syster skickade sitt favoritrecept och bad mig lägga upp det. och som den underbart snälla systern jag är.. :) så.. här kommer min lillasysters favoriträtt.

Makaroner med ketchup och fetaost.

detta behöver du:
Makaroner
Ketchup
Fetaost



såhär gör man:

1. koka makaronerna
2. skär fetaosten i tärningar
3. lägg de nykokta makaronerna på en tallrik och strö över fetaosten
4. klicka på rikligt med ketchup och rör ihop.


enligt min syster "enkelt och gott"

smaklig spis.

paradise.

åh. k special om håkan hellström på tvåan.
randiga tröjor. evert taube. och magiska texter.
och en gnutta pophysteri.
och MYCKET MYCKET KÄRLEK.

nu saknar jag Göteborg. sommar och öl i solen.
och glittrigt hav. och stå på liseberg och sjunga sig hes i sommarnatten.
och spårvagnarna.
det är definitionen av ren skär lycka.


dagens superenkla middag


halloumisallad.

du behöver:
spenat
championer
gurka
tomat
halloumi
lite pesto
lite olivolja

såhär gjorde jag:
1. skär hallomin i cm tjocka skivor och stek dem i lite olivolja i en stekpanna till de fått fin färg.
2. skär grönsakerna i den stoleken du tycker om.
3. lägg spenaten på en tallrik och resten av grönsakerna över.
4. klicka på lite pesto och ringla över lite olja.
5. lägg hallomin på toppen.
6. ät upp.

enkelt. relativt nyttig. och gott. och snabbt. bra skit.

en parantes.

bör kanske tillägga att om jag inte verkligen hade velat bli socionom i framtiden så hade jag hoppat av för länge sedan. Och socionom vill jag ju verkligen bli så det är bara att suck it up! Det är ju faktiskt sjukt intressanta ämnen som tas upp i många av böckerna. sådär ja.

plugg(hysteri)

Hade seminarium idag. vi diskuterade olika sociala problem utifrån en bok som heter perspektiv på sociala problem. spännande, synd att jag inte hann läsa den. så det har jag ägnat kvällen åt, är så trött att jag tror jag bokstavligt talat svimmar. har lyssnar på denhär låten nedan på repeat och tagit micropauser för att hålla motivationen uppe. fick tag i en gammal omtenta idag och panikar över den! om 10 dagar är det hemtenta dags och då skall jag helst ha läst alla böcker - resten som ett liv . får läggas åt sidan nu är det bara plugg som gäller. imorgon skall jag ha pluggdate med sofia på bibblan, hänga på låset klockan åtta är planen.


lite kvar att plöja igenom.. ja..


dehär med att studietiden är den roligaste perioden i ens liv känns i dagsläget som en fucking stor myt!
men nu skall jag sluta vara en bitterf*tta och gå och lägga mig. godnatt. lyssna på låten. den är underbar. punkt.



FB är översvämat av "Jaaaa, äntligen, gött!!!"
tydligen har sverige vunnit nån fotbollsmatch. yeye. heja dom!


uppe med tuppen.

fast egentligen inte, borde gått upp för två timmar sedan men  var så fruktansvärt trött. Min karl ringde igår natt och var ju tvungen och prata lite granna, han hade det bra! :) han var framme i scotland och de ska göra en rigmove imorgon eller övermorgon där. Är så stolt över honom! Inte alla som har en aldelles egen sjöman, styrman tom. Hmm :)

Iallafall, hur trevligt det än må vara och sitta här och bajsa ord så måste jag läsa nu.
men hörde den där lazy song av bruno mars.. och hur mycket jag än inte tycker om hans musik måste jag säga att just lazy song träffade in rätt så perfekt på hur jag känner just nu! PUNKT!


saker man borde.

idag har jag lärt mig en läxa. läsa studiehandleningen lite mer noga.
tydligen har vi seminarium imorgon eftermiddag som jag hade missat och inför detta skall vi läst sex kapitel i en bok jag inte, förens idag, har öppnat. har läst ett kapitel så får gå upp supertidigt imorgon och läsa de resterande fem. det blir slag på fingrarna med låna linjalen på mig. förhoppningsvis lär jag av mina misstag.

hann dock med ett besök på gymmet idag med fina syster stina.
jag är ledsen dock, för detta gymmet skall vara det bästa i stan
men ändå tycker jag inte det håller samma mått som mitt gamla gym i gbg.
men det funkar ju, dessutom så vann jag ju mitt gymkort där så har
egentligen ingenting och klaga på.
de har dock många spännande pass som jag är sugen på och testa.
och nu när jag är gräsänka igen undet de närmaste 28 dagarna
har jag massor av fritid att forma kropp och knopp på.

idag bjöd snälla Jenny och hennes Niklas på så god tacopaj. min favorit.
ibland har man det så jävla bra.
får bjuda tillbaka snart.
tusen tusen tack ni två! <3
Älskar verkligen att bli bjuden på middag.

Nu väntar sängen. vår nya säng från IKEA är så jävla överdjävligt go och sova i.
och fin är den med. God natt! <3 



och en annan fin sak jag har att se fram emot
den 19 skall jag fylla i min tatuering hos världens bästa Miryam.
och redan den 17onde kommer Therese hit och förgyller min tillvaro från GBG.
hon gör mig alltid så glad. och hon skall vara mitt mentala stöd
under tatueringen med så det känns mer än bra.
och att jag dessutom får tre underbara dagar tillsammans med henne
är nästan för bra för att vara sant.

dessutom är besök på hemmaplan i planeringstadiet.
saknar min lille dog, syster och bror och mamma såklart.
och min underbara förtjusande lilla kusin Rasmus.
han ringde mig häromdagen för att säga att han
saknade mig och att han älskade mig.
då brast mitt hjärta lite för det finns inget härligare än när barn
säger såna fina saker för barn ljuger inte - utan det kommer rent och ärligt ifrån hjärtat.


antagligen världens godaste räksoppa.

Svärmor gör världens godaste räksoppa, så häromdagen snodde vi hennes recept och gjorde den här hemma och det är bokstavligt talat munorgasm. så här är receptet om ni vill testa själva.

2-3 personer

Du behöver:

400g Kavli räkost
2-3 medelstora morötter
2,5dl cream fraiche
1dl färsk dill
1-2 vitlöksklyftor
2 st fiskbuljongtärningar
2-3 msk maizena
1 kg färska (eller frysta med skal) räkor.

såhär gör du:

1. Börja med att skala räkorna, det tar ett tag.


2. skär morötterna i 3-4 mm tjocka stavar och stek dem i lite smör i en panna.
under tiden de får lite färg och smak så sätt på 1liter i en kastrull tills det börjar koka.
när morötterna börjar bli klara så häller man på 2-3 msk maizena.  

3. i morötterna i vattnet och i med  buljongtärningarna och låt koka upp.

4.  i med 400g räkost. då sänker man värmen lite och rör om hela tiden
så det inte bränner fast i botten. häll i cream fraichen med.

5. finhacka vitlöken och dillen och i med det i kastrullen.
låt stå och småputtra ett slag. så man hinner pussas och kramas lite.
sedan är det dags för räkorna. (spara lite dill till garnering, det är fint)

6. det är viktigt att räkorna inte kokar för länge för då blir de sega
bara så det blir varma räcker sedan smakar man av med lite salt och vitpeppar.

7. sedan äter man upp det! gärna tillsammans med bröd med smör och ost på.

det är himlen i en skål.


istället för plugg.

sitter jag och knåpar ihop sånnahär till oändlighet.
man måste ju få drömma. men med CSN bidrag
och inget jobb förblir förnyelse av garderoben en dröm.
om jag inte är fruktansvärt snäll.


lite finare torsdagsmys än annars.


mattias är hemma och det firar vi med västkust-mat.
nu mår man bra.


Besök.

fick finbesök från Göteborg i veckan, Elin var här. vi åt vegetariska nuggest, jämnförde våra feta hår, sjöng disneyklassiker dagarna i ända, såg film, besökte sjösjukan, gick påtvingade nattliga promenader och så endel harry potter-snack såklart. och såklart många givande disskutioner eftersom elin är en av de mest interlektuella personerna jag känner.

kanske fått ett extrajobb.


det ser ju utan tvekan lovande ut. men det är ju ingen garanti.
håll tummarna!


liten tatuering.

Har glömt visa min tatuering som världens duktigaste Miryam Säter på Zeal Tattoo gjort. Skall fylla i den den 19onde. Min allra första tatoo. Jennys killes mamma brukar säga att "man skall ha tänkt på motivet i minst sju år innan man tatuerar sig" och ja, det kan man ju säga att jag har. velat ha en båt på armen sedan jag var ca 14 år gammal, men sedan jag gjorde praktik på sjöfartsmuseumet i Göteborg  i tvåan på gymnasiet (tror jag det var?) så har jag tänkt på det mer eller mindre jämt. så det känns fruktansvärt överdjävligt bra att den sitter där nu - dessutom är det fint att det är Miryams verk, eftersom hon är så brutalt duktig.



mamma. pappa. och bästis har redan ringt mig och påpekat att den är för stor och att jag kommer ångra mig big time. kan ju bara sucka. jag är iallafall sketnöjd och det är fanimej huvudsaken. PUNKT!


en skopa nya erfarenheter var det ja.

I fredags tog brudarna med mig ut på Öland för kulturnatt. Det var bland det mysigaste jag var med om. Vi besökte en konstnär där man fick gratis vin och fick om man ville göda deras gris. fick med mig ett vykort med nakna bröst, änglar och får därifrån som nu hänger över vår säng. sedan besökte vi konstskolan där vi såg på samhällskritisk, bost teater och avslutade kvällen bland keramikugnar, livemusik och vildvuxna rabatter.


blev presenterad för smålands stolthelt - kroppkakor.
(fick skäll av Stina som skrev smålands stolthet - tydligen så tror smålänningarna
att det är deras påhitt men folket på Öland vet "sanningen om vems nationalrätt det är..")
Förlåt förlåt - jag är ju NY!
det var ganska konstig konsistens men ganska gott.
enligt tradition skall det ätas med en rejäl klick smör, vispgrädde och lingonsylt samt ett stort glas röd mjölk.

dos av kultur, teater på folkhögskolan. mycket bra. och mysigt. och gav en tankeställare. bra.

elvafika på de.

det var den alldeles förträffliga fredagskvällen det.
tycker alla städer/samhällen borde ha nått liknande för det
verkade väldigt omtyckt, välbesökt och det var sannerligen himla himla mysigt.
och sällskapet var ju inte heller helt fel. 
och Öland var himla fint. längtar efter att få se ön i dagsljus bara.
å en tripp till djurparken till sommaren! 
och få åka över bron igen, det var mäktigt. hiih.  


vegetarisk "kött"färssås.

häromdagen gjorde jag en himla smarrig vegetarisk köttfärssås på sojafärs..
såhär gjorde jag.


först brynte jag färsen i lite olja.

sedan tog jag och skivade morot, rödkök och två klyftor vitlök som fick åka ner i pannan.

i med krossade tomater, jag tog med vitlök för den tycker jag om
kokade lite pasta och stekte lite sparris till i lite smör för de ska de vara.
sparrisen bryter man av så den träiga delen inte kommer med. då blir de bra.
tog i lite cream fresh i såsen med men det gör man som man vill.

lite gurka utan skal skare vara och sedan äter man bara upp alltsammans.
åsså passar det svinbra till matlådor. perfa!


RSS 2.0