hemma hos mamma.

spenderat julen i vårt fantastiska grandland i väst, promenerat längst långa sandständer, ätit winerbröd och tagit det lungt med närmaste familjen. så jävla välbehövt. nu är jag hemma hos mamma och ligger nedbäddad i mormors gamla säng i gästrummet. känns precis som jag aldrig flyttat härifrån (fast jag aldrig bott i just detta huset). även fast vi sagt att "inga julklappar iår, bara julklappsspel" så fick jag en välbehövlig slant, en fin senapsgul tröja och två böcker, varav den ena redan är utläst. igårkväll var vi hos farmor och tog min lutfiskoskuld, ingenting för mig. ostbrickan efteråt därimot. hmmm, lovely.

Idag rensade vi ut på vinden och gick igenom varenda låda, skickade iväg en hel del till bättre behövande, och enheldel skall få följa med hem till kalmar. bland annat en gamal kalender med båtmotiv, ett gigantisk bebisbild på undertecknad och lite annat smått och gott. passade även på att rota igenom mamma och systerns utrensade kläder ur deras garderober och hittade massor av fina, återanvändning på hög nivå som ni hör.

Hoppas ni med haft en fin jul och allt dedär, snart är jag hemma i kalmar igen. :)

Ny frill.


Idag var jag och klippte mitt hår på Åbergs här i Kalmar. säger bara ett ord - MASSAGESTOL. serisöt. så jävla gött. när hon tvättade mitt hår så satt man i en massagefotölj och hon maserade hårbottnen så jävla gött så gick nästan in i trans. så blev jag ju jättenöjd med håret med, så det kändes riktigt fint.

sedan gick jag och köpte en ny fondation, ett coca cola läppglans och ny hudcream. sedan gick jag och Jenny en väldigt kall promenad. fick nästan lite panik när jag tänkte på att vi inte kommer ses på nästan två veckor.
vi träffade svanar också det var hur mysigt som helst.


fem saker.

fick en förfrågan av den alltid lika ljuvliga Therese om att svara på denna "fem saker" so here we go.
det var väldigt svårt så kom inte på så mycket bra saker, ibland kom jag på för mycket bra saker så då fick de stå med också, gjorde iallafall ett försök. gott nog.

Fem saker jag uppskattar:
Solidaritet
När människor har civilkurage
När människor vågar bryta mot normen
Riktigt bra film
Mina vänner, min fina sambo och min familj

Fem saker som kvittar fullständigt:
Vintersporter
Att lägenheten inte alltid är tipp topp
pengar på hög
bäst före datum
att vissa tycker jag är töntig.

Fem ställen jag vill resa till:
Austalia
Amsterdam
USA
Farmor och Farfar
Brasilien

fem ställen jag struntar i att åka till:
Egypten
Mallorca
Min gamla högstadieskola
Smögen
till valfri insjö. finns inget värre än att bada i insjö.

Fem goda saker:
Flädersorbe
Gos i soffan
Ligga sked
Skratta tills man kiknar
Bada badkar, i havet och på äventyrsbad.
musikhjälpen

fem äckliga saker:
Lukten av spya
Svettlukt på bussen
när folk skiter i att de trampar på andra människor bara för sin egen vinning.  
näthat
orättvisor

Fem guilty pleasures:
(En guilty pleasure är något man tycker och anser trevlig trots känslan skuldkänslor för att njuta av det.)
Ta bilen till affären 100 meter bort
godis, och glass, främst choklad
spela spel på mobilen istället för att plugga

och fem saker jag stolt tar avstånd ifrån:
fördomar

Fem bra egenskaper:
Social
Bjuder på mig själv
Kreativ
Oftast rätt glad

och fem dåliga vanor:
Skjuter upp saker tills absolut sista stund
Är dålig på att sköta om min kropp
Väldigt lat
Unnar mig sötsaker för ofta
använder för mycket tunga när jag pussas.

Fem saker som upprör mig:
Ojämnställdhet
Diskriminering
Att de skall vara så svårt att få jobb
Att vissa inte fattar storheten med Harry Potter
Folk som är själviska

Fem saker som får mig att skratta:
Mina egna skämt och tankar innan jag har berättat dem.
Johan Glans
Liseberg, gärna med goda vänner (Goda vänner är egen punkt)
Mattias<3


Nyklippt och promenad i decembersolen.

ännu ingen snö. det passar mig bra, tycker det inte gör så mycket om de inte är snö på jul. dessutom skall vi ju inte fira jul iår ändå. vilket gör mig lite ledsen men jag kan inte tvinga folk till köphysteri och det är ändå inte det julen is about utan jul är ju att man spenderar kvallitetstid med sina nära och kära och det skall jag ju faktiskt göra. I danmark av alla ställen.

har klippt mig idag med. skall berätta om de mera sedan för nu skall jag och jenny ut och promenera i decembersolen :D Puss.

GALET TRÖTT.

(ja jag skriker för jag är frusterad)

suttit sedan 11.00 i fredags förmiddag och skrivit på hemtentan från helvetet.
nu är jag i princip klar så knyter mig för dagen och ser fram emot att gå upp omänskligt tidigt och skriva klart och finputsa och utvecka och jag kan fan inte beskriva med ord hur jävla skönt det skall bli att skicka in skiten. är inte det minsta stolt men det är åtminstone något.

nu hoppas jag att jag kan somna bara, är lätt hög på energidryck, kaffe och socker. men med god vilja går de nog. tur att jag har musikhjälpen som kan hålla mig sällskap.

när du läser detta: passa på och hjälp de 50 miljorer flickorna som inte får möjligheten att gå i skolan genom att skicka ett sms med 50, 100, eller 200 artist, låt och motivering till 72 999.

6. Berätta om bloggarna du läser.

Läser aldelles för mycket bloggar för att det skall vara hälsosamt. tar de i ordning efter hur ofta jag läser dem.

Kenzas, fokis, gossips.se, Niotillfem sandras, colorelle, Lowe Olsen är väll de större bloggarna.. 

monkeygonetopaperstreet.blogg.se.
fridavamanda.blogg.se. 
http://www.nogg.se/blogg.asp?idHomepage=117983

sedan ett par som jag kikar in på ibland
http://unicornhurricane.tumblr.com/
http://blog.grahnat.se/
http://rodeo.net/tattoologist/
http://tyraelvira.blogg.se/
http://hannamariefiddeli.blogg.se/potter/ <- tips jag fick av elino, tack!<3
http://svenskahpfans.blogspot.com/
http://thesimsblogg.bloggplatsen.se

tipsa gärna om bloggar du tycker är bra.
gärna om annat än inredning, mode, skvaller och enbart outfitbilder.





5. Berätta om vem du var..

sånt här kan vara en utav de sakerna jag är sämst på, för jag har absolut inget minne. jag är superkass på att berätta i efterhand om när och hur saker händer och jag kan likt andra inte berätta de mest detaljerade fina histoirer om hur saker gått till, vad folk har sagt eller vilka som var med när. jag kommer inte ihåg folks födelsedagar men det skyller jag på att jag är dålig på att komma ihåg siffror.


för ungefär ett år sedan. 2010


bodde i göteborg i vår mysiga lägenhet på andra lång med mattias, jobbade som personlig assistent, skaffade mig ett gymkort och gick dit ibland när jag kände för det. var blåögd och glad. hade sökt till socinomprogrammet i göteborg men kom inte in blev 1000 reserv någonting så det var jag lite nedlåten över. den sommaren var jag, mattias, sofia och micke i berlin och promenerade precis överallt, det var också då vi kom överfund med att vi aldrig skall åka på semester tillsammans igen eftersom vi ville göra så olika saker precis hela tiden. men det var gott med berliner wiese och öl, pridefest och loppmarkad och världens bästa tapas iaf.

för ungefär två år sedan. 2009

det året tog jag studenten och flyttade med ett par lådor och ett par resväskor ner till göteborg för att äntligen flytta ihop med min prins. jobbade hela sommaren på ett ålderdomshem och på hösten åkte vi på en aldelles förträfflig resa i 11 dagar till Tokyo, Japan. detta kortet är taget när vi var i Kyoto och var på guidad tur, vilket var helt magiskt. japan är bästa landet jag varit i, älskade precis allt där. på hemmaplan sökte jag jobb rätt frenetiskt, jobbade ett kort tag som telefonförsäljare, fick jobb på ett fik, fick sparken efter tre veckor, var arbetslös tre veckor och sedan fick jag jobb som personlig assistent vilket var svinkul. och plockade ut piercingen för jag tänkte att nu var jag vuxen.

tre år sedan. 2008.

fyllde 18, bodde hemma, pendlade fram och tillbaka till mattias mer eller mindre hela tiden. jag och sofia var i london i två veckor på hösten och hade tokmysigt. praktiserade på ett sjukhus och grejade med blod, gick på massa föreläsningar för att få gratis lunch, shoppade mängder på primark, var i manchester över en helg och höll på att bli avkastade från tåget hem för vi inte hade några pengar kvar. fick körkort, gick sista året på gymnasiet. jobbade med projektarbetet om kvinnomisshandel. jag och mattias hade vart tillsammans ett år så vi beslutade oss för att förlova oss så på nyårsafton 2008 bytte vi ringar med varrandra.

för ca fyra år sedan. 2007

jag var skitsnygg och lyssnade på massa mcr, var i ett ganska dåligt förhållande som lyckligvis tog slut, även om jag var helt förkrossad. festade som en galning och sedan träffade jag mattias i slutet av november, början av december. och två dagar efter julafton åkte han på sjön i 4.5 månad, men vi härdade ut.


4. Berätta om en person som du beundrar.


3. Berätta om din bästa vän.

Hon är 165 ungefär kanske, eller vad vet jag oftast klackar på sig, tom i sängen. Hon har blont långt hår och bor i en superjättefin lägenhet i göteborg tillsammans med sin sambo. hon tycker om kaffe, mörkt bröd och choklad och hon är fruktansvärt målmedveten. hon drömmer om en liten chiwawa och en stor walk in closet. hon skall ha ett barn som skall heta kid och hon är min allra bästa vän. en gång bråkade vi en hel sommar och varför kommer jag inte ihåg, bara att de slutade med att vi ringde till varrandra och satt jättelänge och surade typ, hur mår du då inte för att jag bryr mig. nähe men gör inte de då, sedan blev vi vänner igen. vi har gjort massa inte så fint tillsammans, gråtit, sovit i sperma, stått i kylan utanför en fest där alla våra kompisar var på och inte fått komma in, blivit träffade av nyårsraketer, gråtit tillsammans, men desso mer fint som att snacka skit, äta ostmackor, sönderkryddat kött, druckigt för mycket vin, åkt moped i sommarnatten och skratta så man får ont i magen ungefär massor minst tusen gånger vi möts. en gång spydde hon ner hela min bil, det var inte så kul, men annars är hon jättebäst och toppen och jag saknar henne varje dag för nu bor hon hela 376km mellan varrandra och det är fan inte alls jättekul och träffa varrandra varje dag som förr.



älskar dig gumselumsan. Sofia och Carro BFF <3<3

(och eftersom hon är perfektionist in i benmärgen komenterade hon givetvis bara stavfelen den jäkeln..haha thats why i love u)

idol-robin - vilket sömnpiller.

så medans han sjunger mutar jag tv-n och lyssnar på favoritet från barndommen. tex dessa från min absoluta favorit pippi film.  såg den massor av gånger när jag var liten.





och nu har jag tom mitt egna sjörövarskepp på armen. hur fint.


blir helt lycklig i hjärtat när jag ser den.
och när jag hör amanda f sjunga. hon är bra skit.
älskar att hon är sig själv och gör allt unikt.


2. Berätta om staden som du bor i.

Underbara fina lilla Kalmar. Flyttade hit för ett par månader och trivs väldigt bra. Älskar kullerstengatorna och havet och närheten till Öland. Älskar alla mysiga människor med. här äter man kroppkakor på onsdagar och minivarianter på julbordet. Det är svårt att få tag i "vanlig korv" men det finns isterband i mängder i affären, och räkorna är billigare än hemma i götet men ändå äter folk den frysta varianten om det inte är fest. i stan finns massor av mysiga små hus från förra sekelskiftet, påminner lite om haga i göteborg. Kalmar är en riktig cykelstad, här cyklar alla människor vart de än skall, unga som gamla. Här betalar man med kontanter på bussen, och om man inte står vid hållplatsen eller om bussen precis rullar iväg så stannar bussen bara man vinkar, det är kanske det bästa av allt. nej det bästa av allt är alla fina människor och sjösjukan, vår egna lilla studentpub där ölen är billig och det aldrig är för tidigt för dans på borden. Kalmar påminner ganska mycket om Uddevalla, där jag är född. Lite mindre epa-traktorer bara, men lika många 18åringar i utmanade kläder och bönder på haken. Men det har oxå sin charm. dessutom finns det fler affärer här och flera köpcentrum och allt man behöver inom cykelavstånd. Och känner man någon dag att man fått för mycket motion kan man ta en välförtjänt glass på ben och jerry, det är fina grejer det.


vit jul.


1. Berätta om dig själv.



Jag föddes för ungefär 21 år sedan och 9 månader sedan på BB i Uddevalla, sveriges tråkigaste stad. Växte upp i en astrid lindgren idyll på landet bland katter, hundar, kaniner, kor och hästar. bygde kojor i skogen och spelade crash bandicoot, kommer ihåg hur vi lät de äldre killarna varva spelen åt oss så vi kunde spela på alla baner men hur de slutade med att vi spelade samma bana om och om igen, den med prinsessan som red på tigern. Vi var åtta barn på samma grusväg (eller egentligen två, och egentligen var det ett par till..) som lekte tillsammans och när vi var på det humöret gick vi från hus till hus och åt glass, brevid oss bodde världens snällaste tant Edith som gav oss så mycket småkakor vi ville om vi sjöng en natt jag drömde medans hon spelade piano och hon hade de finaste fotografierna, målningarna och pryttlarna i hela världen. När det åskade brukade jag cykla dit mitt allra fortaste på min lila cykel och hålla henne i handen för hon tyckte inte om åska. Jag har två stycke yngre syskon,  dom heter Frida och Gustav.

Nu bor jag i Kalmar sedan ett par månader tillbaka och följer en dröm jag har om att arbeta med människor.
Jag har gjort massa saker men ändå så lite i mitt liv, jag har inte backpackat eller rest ensam, jag har nästan aldrig varit singel och jag har aldrig gjort mitt egna pepparkakshus. Jag är tillsammans och förlovad med min sjöman som nästan alltid, likt pippis pappa, är ute på de sju haven.
Men det är okej för när han är hemma kan vi gosa precis hela dagarna.

Jag tycker om harry potter, glass och kaffe. gärna samtidigt. 

skrev denhär för ett tags sedan och det tycker jag sammanfattar mig rätt bra.


Tycker om: pigelin, min familj, min sambo Mattias, våren, att resa, att äta mat i sängen, se på film, sommaren på västkusten i en båt så man känner lukten av salta bad och tång och sommarvarm hy, snacka strunt, läsa självbiografier, kramas, fotografera, laga mat ibland och dagdrömma. Tycker fasligt mycket om mina vänner och Harry Potter.

Jag tycker inte om: orättvisor, mobbing, falska människor, skitsnack, pulvermos, när man får regn i ögonen när man cyklar, tunga matkassar, slöseri, känna mig korkad och så tycker jag inte om när folk är elaka mot barn eller djur, eller överhuvudtaget.


julkalender.

snodde iden av fina tyraelvira.blogg.se som jag läser ibland. tyckte det var en fin ide så kör en likadan.
börjar idag med nr ett så fortlöper de så med ett nr varje dag, om jag hinner och orkar och vill. det betyder ju alltså att nr 24 kommer komma lagom till nyår men det är okej.

1. Berätta om dig själv.
2. Berätta om staden som du bor i.
3. Berätta om din bästa vän.
4. Berätta om en person som du beundrar.
5. Berätta om vem du var för ett år sedan.
6. Berätta om bloggarna du läser.
7. Berätta om ett av dina favoritfotografier.
8. Berätta om ett av dina favoritplagg.
9. Berätta om en av dina favoritlåtar.
10. Berätta om vad som finns i din väska.
11. Berätta om hur dina framtidsdrömmar ser ut.
12. Berätta om någon som du saknar.
13. Berätta om din favoritsak i ditt hem.
14. Berätta om ett fotografi som någon annan tagit på dig.
15. Berätta om en av dina favoritböcker.
16. Berätta om hur du var när du var liten.
17. Berätta om hur en perfekt dag ser ut för dig.
18. Berätta om en plats du absolut vill besöka innan du dör.
19. Berätta om en vän som bor långt bort.
20. Berätta om vad du önskar dig i julklapp.
21. Berätta om någon som du älskar.
22. Berätta om något som du är beroende av.
23. Berätta om ditt bästa julminne.
24. Berätta om fem fina saker som har hänt under den här decembermånaden.

RSS 2.0